keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Haiteksti

Nimi: Haiteksti
Alkuperäinen nimi: The Raw Shark Texts
Kirjoittaja:
Steven Hall
Julkaistu: 2007, WSOY
Genre: Jännitys
Sivuluku: 447


Taitaa olla toinen suomenkielinen kirja tässä blogissa. Mitäköhän sitä osaisi sanoa, sain kirjan luettua jo suunnilleen viikko sitten.

Haiteksti oli ehdottomasti taas yksi niitä kirjoja, joita ei voi oikein laskea käsistään. Useampi kuin yksi ilta meni yön puolelle, kun luin kuinka kirjan päähenkilö, Eric Sanderson toinen, heräsi makuuhuoneensa lattialta muistamatta mitään. Pöydältä löytynyt viesti neuvoi menemään tohtori Randlen luo, mutta pian Ericille alkaa tulla lisää viestejä ensimmäiseltä Eric Sandersonilta, ja yksinkertainen muistinmenetysjuttu paljastuu vähitellen kaikeksi muuksi kuin yksinkertaiseksi. Ei ole kuitenkaan ihan jokapäiväistä että olohuoneen lattian läpi ilmestyy muistoja syövä hai.

Kansitekstissä kirjaa verrataan mm. Matrixiin, David Lynchin elokuviin ja Da Vinci -koodiin, ja se oli ilmestymisvuonnaan 2006 Lontoon kirjamessujen kuumin puheenaihe. Ei ihme, sci-fiä ja perinteistä jännäriä yhdistelevä Haiteksti on jotain ihan muuta, ja uutta. Suosittelen, jos ei tähän ole jo törmännyt. Suomennoskin on hyvä ja sujuva, ja Hallin omat kuvitukset tuovat kirjaan pelottavan lisäulottuvuuden.


"Minulla ei ollut harmainta aavistustakaan, kuka tai missä olin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti