sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Richey Edwardsin jäljillä


Nimi: Richey Edwardsin jäljillä
Alkuperäinen nimi: A Version of Reason: In Search of Richey Edwards
Kirjoittaja:
Rob Jovanovic
Julkaistu: 2009, suomennos LIKEltä 2011
Genre: Elämänkertamainen juttu.
Sivuluku: 307 + liitteet ja viitteet


Tunnustan hypistelleeni tätä useammankin kerran kirjakaupassa viimeisen noin vuoden aikana, ja perjantaina Richey Edwardsin jäljillä oli viimein reilussa alennuksessa. Jee! Lauantaiaamuna oli jo luettu. Kesäloma, mikä ihana tekosyy.

Jovanovicin kirjassa ei sinällään ollut mitään uutta tietoa Edwardsin katoamisesta 1.2.1995 tai sitä edeltävistä tapahtumista, mutta hän oli kirjoittaessaan käynyt henkilökohtaisesti tutustumassa katoamislegendan tärkeimpiin kohteisiin, ja jopa Manic Street Preachersien kotikaupunkiin Walesissa. Hän keskittyy myös vahvasti siihen, miten suhteellisen helppoa ihmisen oli vielä 1995 kadota jäljettömiin niin halutessaan, ennen valvontakameroiden määrän räjähdysmäistä kasvua ja kaiken maailman mikrosirupasseja. Richey Edwards oli (on?) älykäs ja paljon lukenut kaveri, joka tunsi tarinat kartalta pudonneista muista kuuluisuuksista, ja usein puhui ihailevasti näiden katoamistempuista. Ei siis liene ihan turha toivoa, että hän löysi jostain rauhan.

Mitäs sitä seuraavaksi lukisi...


   Kaikki Richey Edwardsin liikkeet tammi-helmikuussa 1995 - ja varsinkin tämä viimeinen automatka - pyrittiin myöhemmin selvittämään pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Ajomatkan Walesiin olisi pitänyt kestää korkeintaan kolme tuntia, joten päivän tapahtumissa oli usean tunnin aukko. Miksi hän olisi ylipäätään mennyt asunnolleen? Ajoiko Cavalierin Walesiin Edwards vai joku muu? Ja jos kuljettaja oli Edwards, menikö hän asunnolleen hakemaan jotain? Ja jos meni, mitä tuo jokin oli? Nämä eivät vaikuta itsemurhaa hautovan miehen teoilta. Mitä hän mahtoi suunnitella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti