maanantai 11. toukokuuta 2015

Lasiruumiit


Nimi: Lasiruumiit
Alkuperäinen nimi: Glaskroppar
Kirjoittaja:
Erik Axl Sund
Julkaistu: 2014, suomeksi 2015
Genre: Dekkari
Sivuluku: 411




Sundin seuraava suomennettu, varaussijasta 166 huolimatta sain sen käsiini Bestseller-hyllyä (ei varattavissa) päivittäin kyttäämällä Nowkun sitä ihkutettua. Varistyttö-trilogian jälkeen tiesi että mitään hilpeää ei ole odotettavissa, mutta pikavauhdilla lukemani kirja yllätti silti.


Ruotsissa taas ollaan, nuorten itsemurha-aallon keskellä. Teinit kuolevat eri tavoin, melko mielikuvituksellisesti ja vatsaa vääntävästi. Kuolleita ei voi yhdistää toisiinsa muuten kuin että he ovat juuri ennen kuolemaansa kuunnelleet musiikkia korvalappustereoista. Sellaisista kasettimallisista. Samaa bändiä, jonka kaikki tuntuvat tietävän mutta josta ei kuitenkaan tiedetä varmasti paljon mitään: Nälkä.


Varistyttö-kirjoista tuttun Jens Hurtig saa homman hoidettavakseen, eikä asiasta ymmärrettävästi kovasti ilahdu. Vaikka kirjassa on samoja hahmoja kuin trilogiassa, pystyy sen lukemaan omillaankin. Toki koska kaikki ovat niin jännittäviä ja taidokkaasti kirjoitettuja, kannattaa lukea koko 'sarja'. Mutta piti tämän jälkeen taas lukea jotain vähemmän ranteet auki -meininkiä.




Carita Hallgren Morgongåvasta toimitetaan Ivo Andricille kahtena kappaleena. Hänen päänsä irrotti ruumiista kahden millimetrin paksuinen pianonkieli ja Mercedes, jossa on kahdensadan hevosvoiman moottori. 
   Hänen vaatteensa ja omaisuutensa, T-paita, farkut, kaksi niittivyötä ja lisäksi korvalappustereot kasetteineen ja kuulokkeineen, on lähetetty teknisen puolen tutkijoille, ja sitten ne päätyvät Jens Hurtigin pöydälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti