sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Valkoparta Karjupukki


Nimi: Valkoparta Karjupukki
Alkuperäinen nimi: Hogfather
Kirjoittaja:
Terry Pratchett
Julkaistu: 1996, suomennos 1998
Genre: Huumorifantasiaa!
Sivuluku: 348


Joulun kunniaksi kaivoin esiin jouluna 1998 lahjapaketista paljastuneen Kiekkomaailman joulutarinan! Lahjoja kilteille lapsosille jakelee joulupukkimainen Karjupukki, joka viilettää ympäri littanaa maailmaa neljän sian vetämässä reessä. Ongelmat alkavat kun juuri ennen Karjunvalvojaisia hämärät harmaat huputetut heput palkkaavat salamurhaajan hoitelemaan Karjupukin päiviltä. 

Karjupukki kadoksissa, lahjat jakamatta, siinähän pienet palleroiset pettyisivät ja lakkaisivat uskomasta ellei joku ottaisi sikojen ohjaksista kiinni. Itse Kuolema tarttuu hommaan, ja hiukan käänteistä pollalogiaa käyttämällä onnistuu värväämään tyttärentyttärensä Susan Sto-Helitin avukseen. Susan haluaisi vain olla normaali ihminen, mutta jos isä on ollut Kuoleman oppipoika (Mort odottaa pöydänkulmalla uudelleenlukua!) ja äiti Kuoleman ottotytär, ei se normaalius ihan niin helppoa ole.

Tykkään lukea Pratchettini englanniksi, mutta tämä Marja Sinkkosen käännös oli nautinnollista luettavaa! Ei varmaan ole mikään helppo homma, Pratchettin kirjat kun ovat täynnä kaiken maailman kielivitsejä, jotka eivät tuosta noin vain käänny.

Hyvä joulumielihän tästä tuli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti